Kommentarer på recepten

Just nu är det extremt mycket spam här på receptklubben och i kommentarsfälten, så därför kan man inte kommentera för stunden. Kommer slå på funktionen framöver när det även kommer flera recept. Visserligen händer det inte mycket här, men det är bara för att jag äter en massa god mat hela tiden 😉

Skulle dock vilja tipsa er om PurePasta, om ni inte redan känner till dem? PurePasta är spaghetti, nudlar och ris utan kolhydrater och med väldigt få kalorier. Passar utmärkt för de som följer LCHF och även de som har diabetes. Läs mer på deras webbplats www.purepasta.se

Publicerat i Övrigt | Etiketter , | Kommentarer inaktiverade för Kommentarer på recepten

Pasta med chorizo och frästa grönsaker

En riktigt god och enkel pastarätt mitt i vardagen. Tyvärr är jag extremt dålig på att ta foton på rätterna, så det får ni ha överseende med!

Detta behöver ni för 4 portioner:

Ca. 350 g chorizo
50 g parmesan
Pappardellepasta eller liknande till 4 personer
1 purjolök
1 zucchini
100 g  färska champinjoner
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 burk cocktailtomater
Salt och peppar

Gör så här:

Skär upp chorizo i 2 cm breda skivor. Stek korvbitarna på medelhög värme i 1-2 min per sida tills de är genomstekta. Lägg korven sedan på en tallrik. Hyvla upp parmesanen.
Koka pastan enligt förpackningen eller eget önskemål. Jag brukar själv ta av pastan 30 sek tidigare än vad som står på förpackningen.

Skölj och finstrimla purjolök. Skär zucchini i 1 cm stora tärningar och champinjoner i kvartar. Fräs purjo, zucchini, svamp och pressad vitlök i olivolja på medelhög värme i 3 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Därefter så tillsätter ni cocktailtomaterna och låter allt puttra i ca. 3 minuter.

Blanda ner chorizon i grönsakerna och låt allt bli varmt. Servera med pastan och lägg den hyvlad parmesan på toppen. Smakar gott med ett glas rött!

Smaklig måltid!

Publicerat i Korv, Pasta | Etiketter , , , , | Kommentarer inaktiverade för Pasta med chorizo och frästa grönsaker

Baconlindad fläskfilé & rotfrukter

Baconlindad fläskfilé är supergott och passar utmärkt till gäster man har på besök! Dessutom väldigt enkelt att göra! Glöm inte ett gott rött vin till maten!

För 4 personer behöver du:

3 st vitlöksklyftor
1 st kruka oregano
1 st citron
500 g fläskfilé
140 g bacon
3 st morötter
300 g kålrot
2 st palsternackor
1 st gul lök
½ halv röd chili
1,5 dl torrt vitt vin
Salt & peppar

Gör så här:

1.  Slå igång ugnen på 200°

2.  Hacka 1 vitlöksklyfta och oregano fint. Riv skalet från citronen. Obs! glöm inte att skölja citronen först! Blanda ner vitlöken, oreganon, citronskalet, saften från citronen och 2 krm svartpeppar i en bunke.

3.  Putsa fläskfilé och sedan så skär du ett snitt längs med hela filén. Smeta ut oreganoblandningen i snittet så det täcker allt och därefter så lindar du baconskivorna runt fläskfilén.

4.  Skala och skär morötter, kålrot och palsternacka i lagom stora stavar (smaksak). Skär löken i klyftor, samt krossa 2 vitlöksklyftor. Finhacka chilin efter att du har tagit bort kärnorna. Blanda rotfrukter, löken, vitlöken, chilin, 0,5 tsk salt och vin i en ugnsfast form.

5.  Fläskfilén läggs mitt i formen med aluminiumfolie som ett täcke över. Tillaga i ugnen tills köttets innertemperatur är 50°, vilket innebär ca 45 minuter.

6.  Ta sedan bort folien och höj temperaturen till 225°. Stek i ytterligare 20 minuter tills köttets innertemperatur är 68°.

7.  Servera köttet i skivor tillsammans med de rostade rotfrukterna och skyn du fått från att du stekte köttet i ugnen.

Smaklig måltid!

 

Publicerat i Kött | Etiketter , , , | Kommentarer inaktiverade för Baconlindad fläskfilé & rotfrukter

Köttbullar med fetaost

Här kommer ett recept på köttbullar med fetaost, klyftpotatis och tsatsiki, som jag åt igår och det var riktigt gott. Till rätten dracks ett glas rött vin!

För 4 personer behöver du

Köttbullar
500 g nötfärs
100 g fetaost
½ dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar (nymald svartpeppar är alltid godast)
1 msk rapsolja
1 ägg

Tsatsiki
½ gurka
½ tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 dl yoghurt (turkisk el grekisk spelar ingen roll)

Klyftpotatis
800 g potatis (ca 10 st, men ta gärna någon extra)
1 msk rapsolja
1 tsk flingsalt

Gör så här:
Börja med att slå på ugnen på 250 grader. Skölj potatisen och skär ned den i klyftor som du vill ha. Lägg klyftorna i en ugnssäker form och ringa över rapsoljan. Strö över flingsalten och sätt sen in klyftorna mitt i ugnen i ca. 15-20 min tills att klyftorna är klara.

Riv gurkan grovt (akta fingrarna) och blanda den med salt i ett durkslag så att den får rinna av i ca. 10-15 min. Krama sen ut vätskan så mycket du kan. Tillsätt sen yoghurten med gurkan i en bunke. Pressa ned vitlöken i den övriga blandningen. Tsatsikin blir bättre ju längre den får stå så att allt blandar sig ordentligt!

Smula ned fetaosten tillsammans med nötfärsen i en bunke och tillsätt ägg, salt, vatten och den nymalda svartpepparn. Forma sen färsen till köttbullar i önskad storlek och lägg på en skärbräda (blöt brädan innan så att inte köttbullarna fastnar). Stek sedan köttbullarna runt om tills att de är genomstekta och servera med den goda klyftpotatisen och tsatsikin!

Smaklig måltid!

Ps! vi var endast 2 personer som åt detta och tsatsikin och potatisen var kanske i det minsta laget, så jag rekommenderar lite mer av båda, eftersom det var så gott 🙂

Publicerat i Kött, Sås & Dipp | Etiketter , , , | Kommentarer inaktiverade för Köttbullar med fetaost

Lax med pasta och basilikasås

Här skall ni få ett aktuellt recept på en god laxrätt med pasta och basilikasås. Receptet är för 4 personer, men vi var två när jag åt det och basilikasåsen skulle varit lite mer, eftersom den är så god!

Ni behöver för 4 personer
4 bitar lax
½ tsk salt
2 krm svartpeppar (nymald är alltid godast)
50 g parmesanost (på bit)
400 g tagliatelle
1 squash

Till såsen behövs
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
2 dl créme fraiche

När det gäller kryddningen så är det alltid bra att smaka av allteftersom!

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 250 grader, så att den är klart när laxen skall in. Laxen läggs i en ugnsform och salta och peppra laxen. Riv parmesanen och lägg den ovanpå laxen. Sätt in laxen i ugnen i 10-15 min tills att den är klar!

Plocka av alla blad på basilikan. Skala vitlöken och finhacka den. Blanda alla ingredienser i en bunke och mixa den sen slät.

Pastan kokas under tiden enligt förpackningen. Hyvla squashen och låt den koka med de sista 30 sekunderna.

Servera allt till ett glas vitt vin.

Smaklig måltid!

Publicerat i Fisk & Skaldjur, Pasta, Sås & Dipp | Etiketter , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Lax med pasta och basilikasås

Kasslergratäng

Året är 2012 och då passar en supergod kasslergratäng in i vardagen! Ni kan självklart byta kasslern mot julskinka om ni fått en massa sånt gott över (händer inte hos mig dock).

Ni behöver
1 kg kassler
3 msk curry
3 dl vispgrädde
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
1 burk cremé fraiche (liten)
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
Ost till gratineringen

Självklart så skall du smaka av hela tiden så att det smakar gott med kryddorna!

Gör så här:
Bryn på kasslerna tillsammans med curryn och sen tillsätter du allt annat och låter det koka ihop. Under tiden har du satt på pastan (penne i mitt fall) men tänk på att dra av ca 2 min enligt kokanvisningen. Den kommer koka klart i ugnen sen! När allt är klart så blandar du det hela och lägger i en ugnsform och på med osten. Gratinera tills att osten har fin färg (3-4 min).

Kasslergratäng

Ta gärna ett rött glas vin till kasslergratängen för det passar bra!

Publicerat i Gratänger, Kött, Pasta | 2 kommentarer

Biff med ädelostsås

Ett riktigt enkelt och mumsigt recept på lövbiff!

Detta recept är för 4 personer:

Du behöver
8 skivor lövbiff vilket är ca 500 g
1 purjolök
50 g ädelost
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk potatismjöl

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär ned lövbiffen i strimlor.
3. Skölj och strimla purjolöken (stavar).
4. Varva köttet och löken i en smord ugnssäker form.
5. Mosa ädelosten och blanda den med grädde, salt och peppar i en kastrull. Låt det koka upp.
6. Rör ner mjölet och häll sedan blandningen över köttet.
7. Stek i ugnen ca 25 minuter.

Servera med ris och sallad och glöm inte att njuta ordentligt med ett gott rött vin!

Smaklig Måltid!

Publicerat i Kött | Etiketter , , , | Kommentarer inaktiverade för Biff med ädelostsås

Renskavspanna med kantareller

Renskav är en praktisk produkt att alltid ha i frysen och renskav är väldigt gott!

För 4 portioner behövs
Ris till 4 personer
2 morötter
400 g blomkål
2 rödlökar
150 g kantareller
1 msk smör
480 g renskav
2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1 tsk timjan
6 enbär
0,5 tsk sojasalt och peppar

Gör så här
Koka riset enligt förpackningen. Skär morötter i stavar och blomkål i buketter. Koka upp vatten i en kastrull till grönsakerna. Hacka rödlök och skär kantareller i grova bitar. Smält smöret i en stor stekpanna eller kastrull och fräs löken och kantarellerna på medel värme i ca. 3 minuter.

Tillsätt renskav och fräs tills den fått färg. Rör i crème fraiche, 2 dl vatten, dijonsenap, timjan, 1 tsk salt, enbär, soja och 1 krm svartpeppar. Låt puttra i 5 minuter. Koka morötter och blomkål i 5 minuter. Servera renskavspannan med de kokta grönsaker och riset.

Smaklig måltid!

Publicerat i Vilt | Etiketter , | Kommentarer inaktiverade för Renskavspanna med kantareller

Renskavsyakiniku med vinbärsklick

Denna supergoda svensk/asiatiska maträtt tar ca. 30 min att göra och är för 4 personer.

Ingredienser
3 dl fullkornsris
1½ msk sesamfrön
2 paket fryst renskav ( á 240 g)
4 msk ketjap manis (en söt soja som smaksätter yankiniku). Jag föreslår 5-6 msk här!
1 purjolök
1 dl lätt creme fraiche
2 msk svartvinbärssylt eller marmelad
1 msk hackad mynta

Gör så här
1. Koka  fullkornsriset enligt förpackningen
2. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp dem på ett fat så länge.
3. Stek det frysta renskavet tills de tinat och fått fin färg. Häll på ketjap manis. Ta pannan åt sidan.
4. Ansa och strimla purjolöken. Strö purjolök och sesamfrön över skavet.
5. Blanda lätt creme fraichen och svartvinbärssylten och hackad mynta.
6. Servera yakinikun med fullkornsris och svartvinbärscréme.

Tips!
Variera rätten genom att byta ut ketjap manis mot teriyakisås och renskaven mot viltskav eller färs.

Publicerat i Asiatiskt, Vilt | Etiketter , , , | 1 kommentar

Se hit tryffelälskare

Är du en person om älskar tryffel, tryffelolja och vill lära dig mer om det?

Då tycker jag att du skall kika in hos Armanos´s som har massor av kroatiska delikatesser som just tryffelolja, ostar och salami m.m.

Finns även hel del goa recept på sidan att testa eller vad sägs om Gnocchi med tryffel och Karljohan svamp??

Passa på att köpa deras startpaket redan idag. Endast 248:-

Publicerat i Tryffel | Etiketter , , | Kommentarer inaktiverade för Se hit tryffelälskare