Fläskytterfile i ugn

Print Friendly

Idag är det lördag och då slår vi på lite större och gör en god middag! Det blir fläskytterfile, klyftpotatis och en chilisås

Ingredienser
1 fläskytterfilé
Peppar
Salt

Gör så här
Putsa fläskytterfilén. Krydda den med peppar & salt. Självklart så kan du ha på andra kryddor om du så önskar!
Sen så steker du den så att den får färg. Lägg över filén i en ugnssäker form och in i ugnen på ca. 200 grader i 30 minuter. Skär lite i den för att se att den inte är rosa!
När köttet är klart så lägger du på lite ugnsfolie och låter den vila i ca. 10 min.

Klyftpotatisen tillagas enligt förpackningen. Ja, här kör vi idag färdig sådan idag!
Till detta serverar jag en chilisås som jag tidigare skrivit om här på receptklubben och gärna en grönsallad.

Fläskytterfile med potatisklyftor och chilisås

Smaklig måltid!

Det här inlägget postades i Kött, Sås & Dipp och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.