Kyckling i ugn

Print Friendly

Kyckling i ugn är supergott och här delar jag med mig ett smarrigt och enkelt recept till er.

Du behöver
600 g kycklingfilé
1 gul paprika
1 burk (200 g) champinjoner
2-3 vitlöksklyftor… efter smak
3 dl grädde
2 dl kycklingbuljong (hönsbuljong)
Ca. 1 dl persilja
Salt och peppar
Matfett

Börja med att skära ner kycklingfilen, paprikan och svampen (om du inte har burksvamp) i mindre bitar. Stek kycklingen, svampen och den skivade vitlöken i ca 5 minuter. Peppra och salta. Ha i paprikan och grädden samt hönsbuljongen.

Låt koka under lock i några minuter så att smaken sätter sig. Ev. får du reda av såsen så att den blir lite tjockare. Strax innan rätten är klar så har du i persiljan.

Till detta serverar man antingen pasta eller ris och en god grönsallad.

Tips! Om man vill så kan man pressa i lite apelsinjuice i såsen, men se upp så inte apelsinsmaken tar över.

Smaklig måltid!

Det här inlägget postades i Kyckling och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kyckling i ugn

  1. Pingback: Tweets that mention Kyckling i ugn - Recept på kycklingfile -- Topsy.com

Kommentarer inaktiverade.