Renskavsyakiniku med vinbärsklick

Print Friendly, PDF & Email

Denna supergoda svensk/asiatiska maträtt tar ca. 30 min att göra och är för 4 personer.

Ingredienser
3 dl fullkornsris
1½ msk sesamfrön
2 paket fryst renskav ( á 240 g)
4 msk ketjap manis (en söt soja som smaksätter yankiniku). Jag föreslår 5-6 msk här!
1 purjolök
1 dl lätt creme fraiche
2 msk svartvinbärssylt eller marmelad
1 msk hackad mynta

Gör så här
1. Koka  fullkornsriset enligt förpackningen
2. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp dem på ett fat så länge.
3. Stek det frysta renskavet tills de tinat och fått fin färg. Häll på ketjap manis. Ta pannan åt sidan.
4. Ansa och strimla purjolöken. Strö purjolök och sesamfrön över skavet.
5. Blanda lätt creme fraichen och svartvinbärssylten och hackad mynta.
6. Servera yakinikun med fullkornsris och svartvinbärscréme.

Tips!
Variera rätten genom att byta ut ketjap manis mot teriyakisås och renskaven mot viltskav eller färs.

Det här inlägget postades i Asiatiskt, Vilt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.