Kasslergratäng

Print Friendly, PDF & Email

Året är 2012 och då passar en supergod kasslergratäng in i vardagen! Ni kan självklart byta kasslern mot julskinka om ni fått en massa sånt gott över (händer inte hos mig dock).

Ni behöver
1 kg kassler
3 msk curry
3 dl vispgrädde
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
1 burk cremé fraiche (liten)
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
Ost till gratineringen

Självklart så skall du smaka av hela tiden så att det smakar gott med kryddorna!

Gör så här:
Bryn på kasslerna tillsammans med curryn och sen tillsätter du allt annat och låter det koka ihop. Under tiden har du satt på pastan (penne i mitt fall) men tänk på att dra av ca 2 min enligt kokanvisningen. Den kommer koka klart i ugnen sen! När allt är klart så blandar du det hela och lägger i en ugnsform och på med osten. Gratinera tills att osten har fin färg (3-4 min).

Kasslergratäng

Ta gärna ett rött glas vin till kasslergratängen för det passar bra!

Det här inlägget postades i Gratänger, Kött, Pasta. Bokmärk permalänken.