Köttgryta på söndag

Print Friendly, PDF & Email

Härligt väder (plusgrader, men ingen sol) ute kräver härlig middag och idag söndag blir de en köttgryta med svamp!

Du behöver för 4 portioner
Ca 800 gram grytbitar
Smör
33 cl mörkt öl
7 dl köttbuljong el motsvarande fond
1 gul lök
1 paprika
2 msk tomatpuré
15 färska champinjoner
1 kvist timjan
Salt & peppar
Maizena

Börja med att bryna grytbitarna i smöret och lägg sen ner köttet i en gryta. Skala och grovhacka löken, skär ner paprika i bitar på 3 cm. Dela svampen på hälften och lägg sen ner allt i grytan tillsammans med timjan.

Sen så slår du på ölen och buljongen el. fonden och låter det hela småkoka i 1 ½ timme. Känn där efter av om köttet är klart och smaka av med peppar och salt. Om grytan blir för vätskig så kan ni reda av med lite maizena.

Grytan passar utmärkt med ris och en kall öl!

Det här inlägget postades i Kött och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.