Lax med pasta och basilikasås

Print Friendly, PDF & Email

Här skall ni få ett aktuellt recept på en god laxrätt med pasta och basilikasås. Receptet är för 4 personer, men vi var två när jag åt det och basilikasåsen skulle varit lite mer, eftersom den är så god!

Ni behöver för 4 personer
4 bitar lax
½ tsk salt
2 krm svartpeppar (nymald är alltid godast)
50 g parmesanost (på bit)
400 g tagliatelle
1 squash

Till såsen behövs
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
2 dl créme fraiche

När det gäller kryddningen så är det alltid bra att smaka av allteftersom!

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 250 grader, så att den är klart när laxen skall in. Laxen läggs i en ugnsform och salta och peppra laxen. Riv parmesanen och lägg den ovanpå laxen. Sätt in laxen i ugnen i 10-15 min tills att den är klar!

Plocka av alla blad på basilikan. Skala vitlöken och finhacka den. Blanda alla ingredienser i en bunke och mixa den sen slät.

Pastan kokas under tiden enligt förpackningen. Hyvla squashen och låt den koka med de sista 30 sekunderna.

Servera allt till ett glas vitt vin.

Smaklig måltid!

Det här inlägget postades i Fisk & Skaldjur, Pasta, Sås & Dipp och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.