Fläskfile och bacon

Detta är ett riktigt smarrigt fläskfile recept att bjuda sina nära och kära på, vilken dag som helst i veckan!

Du behöver för 4 personer
600 g fläskfile (funkar med fläskytterfile)
1 pkt bacon
2 msk tomatpuré
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
1 dl hackad persilja
1 dl gräslök
2 dl creme fraiche
1 buljongtärning som löses i 3 dl vatten
Salt och peppar

Börja med att fräsa på löken och baconen i en kastrull. Ha sedan i buljongen, tomtapuren och kryddorna och låt småkoka i ca 10 minuter. Ha därefter i persiljan, gräslöken och creme fraiche. Stek sedan fläskfile i lite soya och lägg över köttet i en form. Häll över den varma såsen och servera det hela med ris och en god sallad!

Enkelt och väldigt gott!

Publicerat i Kött | Etiketter , | Kommentarer inaktiverade för Fläskfile och bacon

Tacolasagne till fredagen

Tacolasagne är en riktig höjdare måste jag säga. Något som alla i familjen tycker om och passar såklart perfekt för en fredag!

Du behöver för en vanlig form
500 gram nötfärs
1 msk smör
1 påsen tacokrydda
1 dl vatten
4-5 tortillasbröd
4 dl tacosås, hälften stark och hälften mild
1 påse Old El Paso cheddar dip mix
2 dl nachochips
1 dl riven ost

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader och därefter bryner du nötfärsen och tillsätter tacokryddan och vattnet. Låt koka ihop några minuter!

Ostsåsen görs enligt receptet på påsen, men se upp så att du inte bränner vid den! Därefter varvar du färsen med tortillabröd och ostsåsen. Avsluta sen med att strö ut krossade nachochips och den rivna osten.

Servera en smarrig sallad till, samt extra nachochips och gärna ett glas rött!

Tacolasagne

Tacolasagnen blir extra god dagen efter då smakerna satt sig ordentligt och den funkar utmärkt som matlåda som värms upp i micron!

Publicerat i Tacos | Etiketter , , | 1 kommentar

Köttgryta på söndag

Härligt väder (plusgrader, men ingen sol) ute kräver härlig middag och idag söndag blir de en köttgryta med svamp!

Du behöver för 4 portioner
Ca 800 gram grytbitar
Smör
33 cl mörkt öl
7 dl köttbuljong el motsvarande fond
1 gul lök
1 paprika
2 msk tomatpuré
15 färska champinjoner
1 kvist timjan
Salt & peppar
Maizena

Börja med att bryna grytbitarna i smöret och lägg sen ner köttet i en gryta. Skala och grovhacka löken, skär ner paprika i bitar på 3 cm. Dela svampen på hälften och lägg sen ner allt i grytan tillsammans med timjan.

Sen så slår du på ölen och buljongen el. fonden och låter det hela småkoka i 1 ½ timme. Känn där efter av om köttet är klart och smaka av med peppar och salt. Om grytan blir för vätskig så kan ni reda av med lite maizena.

Grytan passar utmärkt med ris och en kall öl!

Publicerat i Kött | Etiketter , , | Kommentarer inaktiverade för Köttgryta på söndag

Hemkörd matkasse

Det skulle vara kul att testa hemkörd matkasse någon gång faktiskt. Ganska smidigt att handla mat online på detta vis och en bra tjänst för den som kanske inte hinner med att handla så ofta som det behövs.

Hur många har tex provat Middagsfrid.se? Skulle vara kul att få lite kommentarer från er som testat!

Publicerat i Övrigt | Etiketter , | 1 kommentar

Kyckling i ugn

Kyckling i ugn är supergott och här delar jag med mig ett smarrigt och enkelt recept till er.

Du behöver
600 g kycklingfilé
1 gul paprika
1 burk (200 g) champinjoner
2-3 vitlöksklyftor… efter smak
3 dl grädde
2 dl kycklingbuljong (hönsbuljong)
Ca. 1 dl persilja
Salt och peppar
Matfett

Börja med att skära ner kycklingfilen, paprikan och svampen (om du inte har burksvamp) i mindre bitar. Stek kycklingen, svampen och den skivade vitlöken i ca 5 minuter. Peppra och salta. Ha i paprikan och grädden samt hönsbuljongen.

Låt koka under lock i några minuter så att smaken sätter sig. Ev. får du reda av såsen så att den blir lite tjockare. Strax innan rätten är klar så har du i persiljan.

Till detta serverar man antingen pasta eller ris och en god grönsallad.

Tips! Om man vill så kan man pressa i lite apelsinjuice i såsen, men se upp så inte apelsinsmaken tar över.

Smaklig måltid!

Publicerat i Kyckling | Etiketter , , , , , , , | 1 kommentar

God jul alla matälskare & Gott Nytt År

Vi på receptklubben.se vill här med önska alla besökare en riktigt god och varm jul och ett gott nytt år.

Glöm inte att äta långsamt imorgon och njut av julbordet!

Förhoppningsvis så kommer det bilder från ett skånskt julbord här på bloggen om några dagar.

Publicerat i Julmat | Etiketter , , | Kommentarer inaktiverade för God jul alla matälskare & Gott Nytt År

Flygande Jakob

Maträtten Flygande Jakob är enligt Google den 3:e ”maträtt” som ökat mest som vi svenskar sökt efter i sökmotorn under året. Tzatziki och ugnspannkaka tog plats 1 och 2 på den årliga listan som Google presenterade idag.

Hela listan på snabbaste ökande sökningar på maträtter ser ut så här:

1. Tzatziki
2. Ugnspannkaka
3. Flygande Jakob
4. Kladdkakemuffins
5. Kycklingfilé i ugn
6. Kalopps
7. Korv Stroganoff
8. Morotskaka
9. Pizzadeg
10. Kladdig kladdkaka

Jag har inte sökt på en enda av dessa 10 under året. Har du?

Publicerat i Övrigt | Etiketter , , , | Kommentarer inaktiverade för Flygande Jakob

Så gör man Kinamat på rätt sätt!

Den här gången kommer jag inte med ett tips på en maträtt, utan snarare ett tips på en ny TV serier som kommer gå på SVT1 på torsdagar kl. 20.30 om det går som det skall.

Programmet heter Kinas Mat och leds av Fredrik Önnevall och är SVTs utrikeskorrespondet i Kina. Fredrik kommer träffa olika människor som delar med sig av den kinesiska maten.

Publicerat i Kinamat | Etiketter | Kommentarer inaktiverade för Så gör man Kinamat på rätt sätt!

Pastasås med trattkantareller och Karl-Johansvamp

En superduper god lunchrätt med svamp!

Du behöver
1 paket bacon
1 näve torkade trattkantareller
1 burk Crème Bonjour Karl-Johansvamp-champinjoner
½ gul lök
Valfri pasta

Börja med att blötlägga trattkantarellerna så att de blir mjuka. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs på baconbitar, lök och sedan trattisarna. Blanda ner Crème Bonjour och låt det puttra sig varmt.

Serveras omedelbart med lite riven parmesan ovanpå!

Publicerat i Pasta | Etiketter , , , , | Kommentarer inaktiverade för Pastasås med trattkantareller och Karl-Johansvamp

Laxfilé med fetaoströra

Denna rätt kan vem som helst laga och brukar vara väldigt uppskattad.

4 pers

4 laxfiléer
I burk pesto
200 gram fetaost
1 rödlok

Börja med att röra samman fetaosten med peston. Hacka löken och blanda i. Salta och peppra vid behov. (Tänk dock på att både fetaost, lax och pesto är ganska salt i sig)

Klicka ordentligt med röra på laxfiléerna och in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Servera med potatis och sallad.

Publicerat i Fisk & Skaldjur | Etiketter , , | Kommentarer inaktiverade för Laxfilé med fetaoströra