Pasta med chorizo och frästa grönsaker

Print Friendly, PDF & Email

En riktigt god och enkel pastarätt mitt i vardagen. Tyvärr är jag extremt dålig på att ta foton på rätterna, så det får ni ha överseende med!

Detta behöver ni för 4 portioner:

Ca. 350 g chorizo
50 g parmesan
Pappardellepasta eller liknande till 4 personer
1 purjolök
1 zucchini
100 g  färska champinjoner
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 burk cocktailtomater
Salt och peppar

Gör så här:

Skär upp chorizo i 2 cm breda skivor. Stek korvbitarna på medelhög värme i 1-2 min per sida tills de är genomstekta. Lägg korven sedan på en tallrik. Hyvla upp parmesanen.
Koka pastan enligt förpackningen eller eget önskemål. Jag brukar själv ta av pastan 30 sek tidigare än vad som står på förpackningen.

Skölj och finstrimla purjolök. Skär zucchini i 1 cm stora tärningar och champinjoner i kvartar. Fräs purjo, zucchini, svamp och pressad vitlök i olivolja på medelhög värme i 3 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Därefter så tillsätter ni cocktailtomaterna och låter allt puttra i ca. 3 minuter.

Blanda ner chorizon i grönsakerna och låt allt bli varmt. Servera med pastan och lägg den hyvlad parmesan på toppen. Smakar gott med ett glas rött!

Smaklig måltid!

Det här inlägget postades i Korv, Pasta och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.