Renskavspanna med kantareller

Print Friendly, PDF & Email

Renskav är en praktisk produkt att alltid ha i frysen och renskav är väldigt gott!

För 4 portioner behövs
Ris till 4 personer
2 morötter
400 g blomkål
2 rödlökar
150 g kantareller
1 msk smör
480 g renskav
2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1 tsk timjan
6 enbär
0,5 tsk sojasalt och peppar

Gör så här
Koka riset enligt förpackningen. Skär morötter i stavar och blomkål i buketter. Koka upp vatten i en kastrull till grönsakerna. Hacka rödlök och skär kantareller i grova bitar. Smält smöret i en stor stekpanna eller kastrull och fräs löken och kantarellerna på medel värme i ca. 3 minuter.

Tillsätt renskav och fräs tills den fått färg. Rör i crème fraiche, 2 dl vatten, dijonsenap, timjan, 1 tsk salt, enbär, soja och 1 krm svartpeppar. Låt puttra i 5 minuter. Koka morötter och blomkål i 5 minuter. Servera renskavspannan med de kokta grönsaker och riset.

Smaklig måltid!

Det här inlägget postades i Vilt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.